پژوهش های تفسیری آیه پنجم سوره مبارکه بقره دو ویژگى دیگر پارسایان 5) أُولئِکَ عَلَى هُدىً مِنْ رَبِّهِمْ وَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ آنان از راهنمایى پروردگار خویش برخوردارند، و تنها آنان رستگارند. نکته ها و اشاره ها : 1) نکته اول «هُدَىً» در این آیه نکره آمده است، یعنى هدایتى که از خدا به آنان […]
آنان از راهنمایى پروردگار خویش برخوردارند، و تنها آنان رستگارند.
«هُدَىً» در این آیه نکره آمده است، یعنى هدایتى که از خدا به آنان مى رسد بس عظیم است و همچون مرکب راهوارى در اختیار آنهاست که با آن به سوى سعادت و رستگارى رهسپارند.
تنها راه رستگارى و پیروزى ، راه پارسایان و خود نگهدارانى است که به غیب ، معاد و کتابهاى آسمانى ایمان دارند و نماز را به پا مى دارند و انفاق مى کنند و هدایت الهى شامل حال آنان شده است.
انسان مؤمن سختىها را مى شکافد و به «فلاح» مىرسد؛ فلاح دنیوى همان پیروزى و سعادت، و فلاح اخروى همان سعادت و عزت و بقاى اخروى است.
تانگردى رسته نبوى رستگار در هدایت نیست پایت استوار
از پیامبر صلى الله علیه و آله حکایت شده:
مواظب زیرکى مؤمن باشید، چرا که او با نور الهى مى بیند.
گوهر آدمى بر مثال آیینه است که زنگ گرفته، تا آن زنگ بر روى دارد هیچ صورت در وى پدید نیاید، چون صیقل دادى همه ى صورتها در آن پدید آید. این دل بنده ى مؤمن ، تا کدورات معصیت بر آن است، از اسرار ملکوت هیچ چیز در آن پیدا نشود.
چون زنگ معاصى از آن باز شود، اسرار ملکوت و احوال غیبى در آن نمایان گردد.
پارسایانِ خود نگهدار مشمول هدایت عظیم الهى هستند.
تنها پارسایانِ خود نگهدارى که به غیب و معاد و کتابهاى آسمانى ایمان دارند و نماز به پا مى دارند و انفاق مى کنند و هدایت الهى شامل حالشان شده است، به پیروزى و رستگارى مى رسند.
اگر هدایت و رستگارى مى طلبید صفات پارسایان را برگزینید و در هر دو بعد نظرى و عملى (باورها و کردارهاى نیک) گام بردارید.
تفسیر قرآن مهر (ویژه جوانان)، ج1، ص: 16سير نور، ج1، ص: 52
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.