احترام متقابل‏
احترام زن و شوهر به يكديگر در سلامت روحى، افزايش محبّت و تحكيم خانواده تأثير بسزايى دارد. دايره اين احترام، شاملِ ارج نهادن به شخصيت يكديگر، احترام به نظريات، افكار و سليقه همديگر شده، و تمام شؤون زندگى آنها را تحت تأثير نيكوى خود قرار خواهد داد.مرد بايد به همسر خود احترام گذاشته، از اهانت، ناسزاگويى، سبك كردن و خُرد كردن شخصيت او بپرهيزد و هرگونه انتقادى را با رعايت احترام و ادب مطرح كرده، از فرياد زدن، ابراز خشونت و تحقير او در نهان و آشكار خوددارى كند. رسول خدا صلى الله عليه و آله مى‏فرمايد:
برادرم جبرئيل به من خبر مى‏داد و همواره سفارش زنان را به من مى‏كرد، تا آنجا كه گمان كردم جايز نيست شوهر به زنش «اف» بگويد، اى محمد (ص)! در مورد زنان تقواى الهى پيشه كنيد ... با آنان مهربان باشيد و رضايت خاطر آنها را فراهم كنيد، تا در كنار شما باشند، آنان را بر كارى مجبور نكنيد، برايشان خشم نگيريد و اموالى كه به آنان داده‏ايد- جز بارضايت و اجازه آنها- پس نگيريد. «1»
زنى كه از همسر خود بى‏احترامى ديده و همواره مورد اهانت او قرار مى‏گيرد، شخصيتش لطمه ديده و نشاط و شكوفايى خود را از دست مى‏دهد و بتدريج باور مى‏كند كه نزد همسرش ارزشى ندارد و با چنين روحيه درهم شكسته‏اى نمى‏تواند فرزندان باشخصيت پرورش دهد.
امام صادق عليه‏السلام در مورد احترام به زن توصيه كرده، مى‏فرمايد:
«مَنِ اتَّخَذَ امْرَأَةً فَلْيُكْرِمْها، فَانَّمَا امْرأَةُ احَدِكُمْ لُعْبَةٌ، فَمَنِ اتَّخَذَها فَلا يُضَيِّعْها» «2»
هركس زن بگيرد بايد به او احترام بگذارد. همانا زن هر كدام از شماها دلبر و معشوق شماست، بنابراين هر كس زن مى‏گيرد نبايد او را ضايع سازد.
اين مسأله از طرف زن نيز بايد رعايت شود و نسبت به همسرش احترام كند؛ همان حضرت در اين باره مى‏فرمايد:
«... سَعيدَةٌ سَعيدَةٌ امْرَأَةٌ تُكْرِمُ زَوْجَها وَ لا تُؤْذيهِ وَ تُطيعُهُ فى‏ جِميعِ احْوالِهِ» «3»
بسيار سعادتمند است زنى كه به شوهرش احترام گذارد، او را آزار ندهد و همواره از او اطاعت كند.