1- تدبير منزل‏
تدبير امور منزل گرچه از نظر حقوقى به عهده زن نيست، اما وى از نظر اخلاقى بايد به مديريت داخلى منزل پرداخته، اوضاع آن را سر و سامان دهد، چرا كه بى‏توجّهى زن به اين وظيفه ممكن است به بى‏سامانى خانواده و ايجاد اختلال در زندگى خانوادگى بينجامد.
مسؤوليّت مرد در تأمين هزينه زندگى، فرصت و توان چندانى را براى رسيدگى به امور منزل، براى او باقى نمى‏گذارد؛ از اين رو، زن كه از تأمين هزينه زندگى آسوده خاطر است، بايد همّت خود را در راه سامان دادن به وضعيّت داخل منزل به كار گيرد و محيط خوشايند و صميمانه‏اى را براى اعضاى خانواده فراهم كند.بهترين تقسيم بندى براى تنظيم وظايف زن و شوهر در زمينه اداره امور زندگى اين است كه زن به كارهاى داخل و مرد به كارهاى بيرون منزل بپردازد. بدين گونه هر كدام متناسب با ظرفيّت و وضعيّت روحى و جسمى خود، به گردش چرخ زندگى كمك مى‏كنند.
امام صادق عليه السلام مى‏فرمايد:
على عليه السلام و فاطمه سلام‏الله‏عليها از رسول خدا صلى الله عليه و آله، درخواست كردند كه كارِ خانه را ميان آنان تقسيم كند. پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله انجام كارهاى داخل خانه را به عهده فاطمه سلام‏الله عليها و كارهاى بيرون خانه را به عهده على عليه السلام گذاشت. فاطمه عليها السلام فرمود:
جز خدا كسى نمى‏داند كه چقدر مسرور شدم از اينكه پيامبر خدا صلى الله عليه و آله مرا از وظايفى كه بر عهده مردان است، معاف كرد. «1»