7. ارائه اقدامات سودمند
هدف اصلى در حرفه پزشكى، كمك به بيماران و ارائه خدمات مفيد و سودمند به آنان است.
پزشكان از لحاظ شغلى و اخلاقى وظيفه دارند به يارى بيماران بشتابند و سودمندترين خدمات را به آنان ارائه دهند.
امام على (ع) مى‏فرمايد:
مَنْ وَجَّهَ رَغْبَتَهُ الَيْكَ وَجَبَتْ مَعُونَتُهُ عَلَيكَ «2»
هر كس به تو روى آورد ياريش بر تو لازم مى‏شود.كمك پزشك به بيمار در پاره‏اى از موارد، خطرها و آسيبهايى را همراه دارد، ولى پزشك و ساير كاركنان بخشهاى درمانى بايد نهايت دقت و تلاش خود را به كار گيرند تا بتوانند اقدامات مفيد و سودمندى را به بيمار ارائه دهند كه حداقل صدمه و آسيب جسمى و روحى را همراه داشته باشد. از اين‏رو، لازم است پزشك قبل از هر اقدامى، ميزان نتايج مفيد و خطرات احتمالى را به دقت مورد بررسى و سنجش قرار دهد تا اين احتمالات به طور روشن مشخص شوند.
اگر پزشك در مقايسه دو نوع اقدام تشخيصى و درمانى، متوجه شود كه يكى بسيار مفيد و سبب حفظ جان بيمار مى‏گردد و دومى به احتمال زياد فايده‏اى به حال بيمار نداشته باشد، از نظر اخلاقى بايد موردى را برگزيند كه بيشترين فايده را به حال بيمار دارد و كمترين صدمه و عارضه را نيز همراه دارد. ارائه اقدامات سودمند به بيماران و اجتناب از آسيب وارد كردن به آنان، با رعايت نكات زير از سوى پزشكان محترم امكان‏پذير خواهد بود:
الف. به روز نگه داشتن معلومات علمى و مهارتهاى حرفه‏اى (با مطالعه كتابها و مقالات معتبر و شركت در سمينارهاى پزشكى، بازآموزيها و كارگاههاى عملى)؛
ب. مشاوره با ديگر همكاران و ارجاع بيمار به همكاران متخصص در صورت نياز؛
ج. ارائه اطلاعات مفيد پزشكى به بيمار و بستگانش، جهت بهبودى بيمارى او؛
د. استفاده از همكاران با كفايت در درمان بيماران. «3»