4. آراستگى ظاهر
از ويژگيهاى اخلاقى پزشك در درمان بيمار، آراسته بودن او هنگام برخورد با بيماران است.
پزشك بايد با لباس و بدنى پاكيزه در محل كار خود حاضر شود و جامه خويش را از پارچه سفيد تهيه كند؛ زيرا لباس سفيد بهترين و نيكوترين لباس انسان است و در شكفتگى روحيه بيمار بسيار اثر دارد.در شرع مقدس اسلام، پوشيدن لباس سفيد براى نمازگزار مستحب شمرده شده است و لباس سياه، مكروه. ارباب سير و سلوك در مكاشفات تمثلى، خوبان را غالباً در لباس سفيد مشاهده مى‏كنند و بدان را سياه. اين سفيدى و سياهى، ظهور و بروز ملكات نيكو و زشت افراد خوب و بد در ماوراى طبيعت است. «1» قرآن مى‏فرمايد:
يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ فَامَّا الَّذينَ اسْوَدَّتْ وُجُوهُهُمْ اكَفَرْتُمْ بَعْدَ ايمانِكُم فَذُوقُوا الْعَذابَ بِما كُنْتُمْ تَكْفُرونَ وَامَّا الَّذينَ ابْيَضَّتْ وُجُوهُهُمْ فَفى‏ رَحْمَةِ اللَّهِ هُمْ فيها خالِدونَ (آل عمران: 106- 107) [در آن‏] روزى كه چهره‏هايى سفيد و چهره‏هايى سياه گردد. اما سياه رويان [پس به آنان گفته مى‏شود:] آيا بعد از ايمانتان كفر ورزيديد؟ پس به سزاى آن‏كه كفر ورزيديد [اين‏] عذاب را بچشيد و اما سفيدرويان همواره در رحمت خداوند جاويدانند.آية اللَّه حسن‏زاده مى‏فرمايد:
سخن طبيب، بلكه نگاه و نشاط و انبساط و انقباض و دگر حالات گوناگون وى در بيمار اثر بسزا دارد، بلكه لباس سفيد طبيب سبب شكفتگى بيمار مى‏شود. چنان‏كه سياه موجب گرفتگى وى؛ چه اين‏كه رنگها را اثر تكوينى در حالات انسان است. «2»
افزون بر آراسته بودن از نظر لباس سفيد و نظيف بودن، استعمال بوى خوش نيز از امور پسنديده شمرده مى‏شود. اين آراستگى به منظور بزرگداشت دانش پزشكى و ارج نهادن به شريعت مقدس اسلام در درمان بيماران است.