خاتمه‏
ما ختم مى‏كنيم اين مقام را به ذكر بعض احاديث شريفه در فضل اين سوره مباركه، گرچه احاديث در فضل آن به قدرى است كه از حوصله اين مختصر خارج است.
در كافى شريف سند به حضرت باقر العلوم (ع) رساند كه فرمود: «كسى كه قرائت كندقُلْ هُوَ اللَّه احَد 112: 1را يك مرتبه، مبارك شود. بر او، و كسى كه دو
آداب‏الصلاة ص : 317
مرتبه بخواند، مبارك شود بر او و بر اهلش و كسى كه سه مرتبه بخواند، مبارك شود بر او و اهلش و بر همسايگانش. و كسى كه دوازده مرتبه بخواند، خداوند بنا كند از براى او در بهشت دوازده قصر، پس حفظه مى‏گويند ما را ببريد قصرهاى برادر خود فلان را ببينيم. و كسى كه صد مرتبه بخواند، آمرزيده شود گناه بيست و پنج سالش غير از دماء و اموال. و كسى كه چهار صد مرتبه بخواند، از براى او است اجر چهار صد نفر شهيد كه همه آنها اسب‏هايشان پى شده باشد و خون خودشان ريخته شده باشد. و كسى كه هزار مرتبه بخواند در يك شب و روز، نمى‏ميرد تا آن كه ببيند مقام خود را در بهشت و يا ديده شود مقام او برايش.»«» و هم در كافى شريف سند به حضرت باقر عليه السلام رساند كه گفت:
«حضرت رسول صلّى اللّه عليه و آله فرمود: هر كس صد مرتبه‏قل هو اللّه احدبخواند وقتى كه در رختخواب خود مى‏رود كه بخوابد، بيامرزد خداوند گناهان پنجاه سال او را.»«» و هم از حضرت صادق عليه السلام روايت كرده كه فرمود: «پدرم مى‏فرمود:قل هو اللّه احد 112: 1ثلث قرآن است، وقُلْ يا ايُّهَا الْكافِروُن 109: 1ربع قرآن است.»«» و از حضرت صادق عليه السلام روايت كرده كه «پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله نماز خواند بر سعد بن معاذ. پس فرمود: هفتاد هزار ملائكه، كه جبرئيل در بين آنها بود، آمدند و نماز خواندند بر جنازه سعد. به جبرئيل گفتم: به چه چيز سعد مستحقّ نماز شما شد؟ گفت: به واسطه قرائت‏قل هو اللّه احددر حال ايستاده و نشسته و در حال سوارى و پيادگى و در حال رفتن و آمدن.»«» و در وسائل از مجالس و معانى الاخبار به اسناد خود از حضرت صادق
آداب‏الصلاة ص : 318
عليه السلام روايت نموده كه آن حضرت از پدرهاى بزرگوار خود در حديثى از سلمان رضى اللّه عنه روايت فرمودند كه گفت: «از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيدم كه مى‏فرمود: كسى كه قرائت كندقل هو اللّه احدرا يك مرتبه، ثلث قرآن را قرائت كرده. و كسى كه دو مرتبه قرائت كند، دو ثلث قرآن را قرائت كرده. و كسى كه سه مرتبه قرائت كند، ختم نموده قرآن را.»«» و در ثواب الاعمال است كه «كسى كه جمعه‏اى بر او بگذرد وقل هو اللّه احدرا نخواند و بميرد، مى‏ميرد به دين أبو لهب.»«» و در مستدرك احاديث طولانى و بسيارى در فضيلت اين سوره شريفه نقل نموده، هر كس مى‏خواهد به آن كتاب و وسايل رجوع كند.«» و الحمد للّه.