ارزش و اهميت مادرى‏
مادرى در اسلام همانند شوهردارى و خانه‏دارى مقدس است. در حديثى مى‏خوانيم: ام سلمه خدمت رسول خدا (ص) رسيد و عرض كرد: اى رسول خدا (ص)! همه افتخارات نصيب مردان شده، پس زنان چه سهمى از اين افتخارات دارند؟پيامبر (ص) فرمود:آرى [زنان هم افتخارات فراوانى دارند]! هنگامى كه زن، باردار مى‏شود در مدت حمل به منزله‏ روزه‏دار و شب‏زنده‏دار و كسى است كه با جان و مال در راه خدا جهاد مى‏كند. چون وضع حمل مى‏نمايد، خدا آنقدر به او پاداش مى‏دهد كه هيچ كس اندازه‏اش را نمى‏داند. هنگامى كه فرزندش را شير مى‏دهد، در برابر هر مكيدن كودك، خداوند پاداش آزاد كردن برده‏اى از فرزندان اسماعيل را به او مى‏دهد و هنگامى كه دوران شيرخوارگى كودك تمام شود، يكى از فرشتگان بزرگوار خداوند بر پهلوى او مى‏زند و مى‏گويد: اعمال خود را از نو آغاز كن؛ چرا كه خداوند همه گناهان تو را بخشيده است. «1»با توجه به اينكه در تكوين نسل بعدى نقش مادر كامل‏تر از پدر است، مى‏توان گفت مقام مادرى از مقام پدرى بالاتر است و از اين نظر هرگز پدر نمى‏تواند جاى مادر را بگيرد.
از اين رو، مادران پيكرسازان اوليه اجتماع هستند و حق بزرگى بر جامعه بشرى دارند. «2»
مادرى از جنبه فردى براى خود مادر و تكامل او داراى اهميت است. وقتى زن مادر مى‏شود، تحولى در او رخ مى‏دهد. مادر بودن و محبت مادرى وجود او را دگرگون مى‏سازد، روحش را هشيار مى‏كند و نقص و كمبود او را جبران مى‏نمايد. اين تغيير به انسان اختصاص ندارد، در حيوانات نيز چنين است. «3»الكسيس كارل مى‏گويد:در پستانداران تا يك مرتبه و احياناً چند مرتبه عمل زاييدن صورت نگيرد وجود جنس ماده ناقص است جسماً و روحاً. «4»بنابراين مادرى براى تكميل وجود خود مادر داراى اهميت و لازم است.از نظر اجتماعى نيز مادرى خود بهترين وظيفه و مقام اجتماعى ا ست و بايد در درجه اول وظايف و مقامات اجتماعى زن قرار گيرد. البته وظيفه زن از نظر اجتماعى منحصر در مادرى نيست، بلكه به عنوان يك مسلمان و يك شهروند در جامعه وظايف ديگرى نيز دارد و اسلام او را در بسيارى از مسائل اجتماعى همدوش مرد قرار داده است. «5» امام راحل (ره) مى‏فرمايد:

اين مادر كه بچه در دامن او بزرگ مى‏شود بزرگ‏ترين مسئوليت را دارد؛ و شريف‏ترين شغل را دارد: شغل بچه‏دارى. شريف‏ترين شغل در عالم، بزرگ كردن يك بچه است، و تحويل دادن يك انسان است به جامعه. اين همان بود كه خداى تبارك و تعالى در طول تاريخ برايش انبيا فرستاد. «1»زن نقش بزرگى در اجتماع دارد. زن مظهر تحقق آمال بشر است. زن پرورش دهِ زنان و مردان ارجمند است. از دامن زن مرد به معراج مى‏رود. دامن زن محل تربيت بزرگ زنان و بزرگ مردان است. «2»جنجال تبليغاتى جهان غرب با طرح شعار تساوى زن و مرد، براى اين است كه زنان را از ايفاى كامل نقش مادرى بازدارد و اين مسئوليت خطير را در ديد آنها بى‏ارزش جلوه دهد؛ در حالى كه مادرى مهم‏ترين نقشى است كه زنان در زندگى دارند و رشد و تعالى مادى و معنوى، حتى سلامت جسمى و روحى آنان در گرو ايفاى اين نقش است.