ضرورت و اهميت مديريت در خانواده‏
مديريت و رهبرى يك ضرورت اجتماعى است. مجموعه‏هاى انسانى بدون مديريت، سامان نمى‏گيرد و بى‏نظمى و هرج و مرج شيرازه آن را فرو مى‏پاشد. خانواده هم كه سلول اوليه پيكره اجتماع است، بدون مديريت اصولى و صحيح سامان نخواهد يافت. ضرورت و اهميت اين مسئله آنچنان آشكار است كه رسول خدا (ص) در هر اجتماع دو سه نفرى بر مديريت يك نفر تأكيد مى‏ورزد و مى‏فرمايد:
اذا كُنْتُمْ ثَلاثَةً فى‏ سَفَرٍ فَامِّرُوا احَدَكُمْ. «3»هرگاه سه نفرى مسافرت كنيد، يكى را مدير قرار دهيد.امام على (ع) نيز مى‏فرمايد:
انَّهُ لابُدَّ لِلنَّاسِ مِنْ اميرٍ بَرٍّ اوْ فاجِرٍ يَعْمَلُ فى‏ امْرَتِهِ الْمُؤْمِنُ، وَ يَسْتَمْتِعُ فيهَا الْكافِرُ. «4»مردم به زمامدارى نيك يا بد نيازمندند، تا در سايه حكومت و مديريت او، مؤمن به كار خود مشغول شود و كافر هم بهره‏مند گردد. مديريت خانواده، با همه محدوديت و كوچكى، ابعاد گوناگونى دارد؛ همانند ابعاد بسيار مهم اخلاقى، تربيتى، فرهنگى، اقتصادى، حقوقى و بهداشتى. اين ابعاد در روابط حاكم بر زن و شوهر و ساير اعضاى خانواده وجود دارد و تدبير امور خانواده در اين جنبه‏ها، ظرافتها و دشواريهاى خاصى دارد و اين مسئله نيز تأكيدى است بر ضرورت و اهميت مديريت اصولى و درست در خانواده.تدبّر در معيارهايى كه اسلام در گزينش همسر بيان كرده است و نيز اوصافى كه براى زنان و مردان شايسته برشمرده است، ما را به ضرورت و اهميت مديريتى شايسته در عرصه خانواده رهنمون مى‏سازد.