نماز و سلامتي
اثر وضعي نماز در بدن تو، اين است که صحت بدن تو را تضمين مي‌کند. گاهي انسان به واسطه گناهاني كه انجام داده است مريض مي‌شود. ممکن است من اشتباهاتي کرده ام و حالا آن اشتباهات پاگيرم شده و مريض شده‌ام؛ همان طور كه در قرآن مي‌فرمايد : وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثير 2؛
هر مصيبتى به شما رسد، به سبب اعمالى است كه انجام داده‏ايد، و بسيارى را نيز عفو مى‏كند.
صريح آيه شريف است كه بعضي از ابتلات دنيوي ما به واسطة آثار گناهان ما است و نماز باعث مي‌شود اين گناهان پاك شود حضرت امير7 مي‌فرمايند:
الصَّلواتُ الخَمسُ كفّارةٌ لِما بينَهُنَّ ما اجتَنَبتَ مِن الكبائرِ، و هِي التي قالَ اللّه ُ: «إنَّ الحَسَناتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئاتِ» 3؛
ترجمه: نمازهاى پنجگانه ، گناهانى را كه در فاصله بين آن‌ها مرتكب شوى، تا زماني كه از گناهان كبيره دورى كنى ، مى پوشاند و اين معناي فرمايش خداوند است كه فرمود: «بدرستي كه خوبي‌ها، بدي‌ها را از بين مى برد»
و در نتيجه وقتي گناهان پاك شد، ديگر دچار بلاها از جمله مريضي نمي‌شويم. يا اگر به سبب گناهانمان مريض شده ايم، عافيت و سلامتي به ما بر مي‌گردد.
البته مريضي‌ها برچند قسم است؛ يک قسم از مريضي به سبب گناهان است و باعث پاك شدن گناهان مي‌شود. خدا وقتي مي‌خواهد گناهان تو را ببخشد؛ تو را مريض مي‌کند، تا بگويي: «يا الله! من توبه کردم، نفهميدم»، تا او تو را ببخشد. اما يك قسم ديگر مريضي و گرفتاري‌ها به واسطه اين است كه خدا مي‌خواهد اجر و مقام به من بدهد. اگر صبر و تحمل نمودم، مقام و درجه ام بالا مي‌رود. نبي مكرم اسلام9 فرمودند:
إنَّ الرّجُل لَيكونُ لَه الدَّرَجةُ عندَ اللّه ِ لايَبلُغُها بعملِهِ ، حتّى يُبْتَلى ببلاءٍ في جِسمِهِ فيَبلُغَها بذلكَ 4؛
براى آدمى نزد خداوند، درجه اى است كه او با عمل خود، بدان نمى رسد، مگر آن كه بدنش به بلايى گرفتار شود و بدين وسيله، به آن درجه دست يابد.

------------------------------
2. شوري: 30.
3. دعائم الإسلام: ج 1، ص 135.
4. الدعوات : 172.