كنترل اطرافيان‏
گاهى اطرافيانِ شخصيتها، پا را از گليم خويش فراتر نهاده و با توجه به موقعيت خويش، از بيت المال، سوء استفاده مى‏كنند ولى در بيتِ بت‏شكن زمان- چه در حوزه مرجعيت و چه در حوزه رهبرى- از نخست تا نهايت، چنين امكانى به كسى داده نشد. بنيانگذار جمهورى اسلامى از ابتدا افراد با تقوا، صالح و دلسوز را در بيت خود گمارد، تا علاج واقعه را قبل از وقوع‏ بكند و كارها طبق نظر اسلام و به شكلى صحيح انجام پذيرد حتى ديگران را نيز چنين نصيحت مى‏كردند:
... براى اينكه اشتباهات گذشته تكرار نگردد، به شما نصيحت مى‏كنم كه بيت خود رااز افراد ناصالح پاك نماييد .... «1»
مديريت صحيح و جدّى امام در همه امور، از جمله مسايل مالى، منحصر به كارگزاران ياافراد بخصوصى نمى‏شد، بلكه شامل خانواده و فرزندان ايشان نيز مى‏شد. حجة الاسلام ناصرى مى‏گويد:
مرحوم حاج‏آقامصطفى- كه فردى بى‏نظير بود- مى‏بايست هفته به هفته خدمت آقا برسند و خرج هفته‏اش را دريافت كند و امام به هيچ وجه مخارج اضافى پرداخت نمى‏كردند .... «2»
امام امت، در سندى جاويد براى آيندگان چنين مرقوم مى‏دارد:
... و در آخر، اين را هم بگويم كه احمد تاكنون، براى مصارف خود، دينارى از بيت‏المال صرف نكرده و من از مال شخصى خودم، زندگى او را اداره مى‏كنم. «3»
حجة الاسلام انصارى:
هميشه مبالغ زيادى از وجوهات اسلامى در خدمت امام بود، امّا ايشان دقّت بسيار عجيبى روى مصرف آن به كار مى‏بردند، بارها حضرت امام، روى افراد دفتر بشدّت اخطار مى‏كردند كه راضى نيستم از تلفنهاى دفتر براى امور شخصى استفاده كنيد. «4»