برپاداشتن نماز
بر هر مسلمانى، لازم است علاوه بر نماز خواندن، ديگران را نيز نماز خوان كند و نماز خوانها را هم به برپايى نماز، مدد رساند، چنانكه قرآن مجيد مى‏فرمايد:
وَاْمُرْ اهْلَكَ بِالصَّلوةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها ... «4»
اهل خويش را به نماز فرمان بده و خود نيز بر آن، پايدار باش.بسيار روشن است كه نخستين برپادارنده نماز، شخصيت عظيم پيامبر اسلام (ص) و اهل بيت او (ع) هستند، چنانكه مدّتى، تنها پيامبر، على و خديجه عليهم السلام نماز جماعت برپا مى‏داشتند، روزى حضرت ابوطالب (ع) همراه پسرش- جعفر وارد منزل پيامبر (ص) شد و ديد پيامبر و على (ع) مشغول نمازند، ابوطالب به جعفر گفت: تو نيز كنار پسر عمويت به نماز بايست. «5» سيره اهل بيت وحى گوياى آن است كه ايشان، همواره اولويت نخست را به نماز مى‏دادند و هرگز در بر پايى آن كوتاهى نمى‏كردند و در گفتار و كردار از بيگانه و آشنا مى‏خواستند كه نماز را به بهترين شكل به جاى آورند و خود نيز در حد امكان بر اين امر اصرار مى‏ورزيدند:
امام باقر (ع) فرمود:
رسول خدا (ص) با همسايگان مسجد شرط كرد تا به نماز جماعت حاضر شوند و متخلّفان را تهديد كرد كه خانه‏هايشان را آتش خواهد زد. «1» اميرمؤمنان (ع) در بحبوحه جنگ صفّين مراقب خورشيد بود، ابن عباس پرسيد: در پى چه هستيد؟ فرمود: منتظر ظهر هستم تا نماز بخوانيم.گفت: ما اينك در حال نبرديم. چه وقت نماز خواندن است؟! فرمود: «ما براى چه با اينها مى‏جنگيم؟ جز براى نماز!» «2»و در واپسين روز زندگى خود، در وصيت نامه‏اش مى‏نويسد:
اللَّهَ اللَّهَ فىِ الصَّلاةِ فَانَّها خَيْرُالْعَمَلِ وَ انَّها عَمُوُد دينِكُمْ «3»
خدا را خدا را درباره نماز [فراموش نكنيد] كه نماز بهترين عمل و ستون دينتان است.
حضرت سيدالشهدا (ع) در ظهر عاشورا، هنگام اذان، در وسط ميدان به نماز ايستاد و با اينكه در تيررس دشمن قرارداشت نمازش را به جماعت اقامه كرد.حضرت صادق (ع) نيز آخرين سخنى كه بر زبان راند، درباره نماز بود و به همه دوستان و آشنايان خويش هشدار داد كه:
انَّ شَفاعَتَنا لا تَنالُ مُسْتَخِفّاً بِالصَّلاةِ «1»
شفاعت ما، نصيب كسى كه نماز را سبك بشمارد، نمى‏شود.افسوس كه دسيسه‏هاى دنياخواهان نابكار اجازه نداد كه اهل بيت وحى مقدّرات مملكت اسلامى را در دست بگيرند و از حق مسلّم رهبرى خويش برخوردار گردند وگرنه دنيا، شاهد شكوفايى دين خدا به نيكوترين وجه مى‏شد و عطر معنويت و عرفان اسلامى، به ملكوت برمى‏خاست، احكام اسلام، حيات جامعه را به ارمغان مى‏آورد، عدالت، فراگير مى‏شد، بانگ توحيد، گوش جانها را مى‏نواخت و ... به راستى امامان (ع) مصداق كامل اين سروش الهى بودند:
الَّذينَ انْ مَكَّنَّاهُمْ فىِ اْلَارْضِ اقامُواالصَّلوةَ وَ اتَوُاالزّكَوةَ وَ امَروُا بِاْلمَعرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ اْلمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عاقِبَةُ اْلُامُورِ (حج: 41)
كسانى كه وقتى آنان را در زمين امكان دهيم، نماز را به پاى مى‏دارند و زكات مى‏دهند و به خوبى فرمان دهند و از زشتى باز دارند و فرجام كارها به دست خداست.به اميد روزى كه چنين فضايى به دست تواناى خاتم‏الاوصيا در سراسر جهان ايجاد شود.