پيامدهاى آزادى‏هاى نامشروع‏
بهره‏بردارى جنسى غير مشروع در اسلام حرام و بسيار مذمت شده است. قرآن كريم در اين باره مى‏فرمايد: «نزديك زنا نشويد كه كار بسيار زشت و بد راهى است.» «4» افزون بر آن، مجازات‏هاى سنگين و ملامت‏هاى شديدى براى آن وضع شده است. «5»
آزادى‏هاى نامشروع و غير قانونى جنسى پيامدهاى نامطلوبى براى نهاد خانواده، اجتماع و فرد همراه دارد و به شخصيت فرد، خانواده او و فرزندان آسيب‏هاى شديدى وارد مى‏كند.زنا باعث مى‏شود ايمان فرد متزلزل شود. «1» و احساس گناه به عزت نفس او آسيب مى‏زند و جبران آن نيز مستلزم صرف زمانى طولانى است. «2» در نظام خانواده، خروج هر يك از زن و مرد از محدوده روابط جنسى مشروع، به محبّت و مودّت متقابل آسيب جدى وارد مى‏كند و زمينه را براى خيانت و تعدى طرف مقابل فراهم مى‏سازد. «3» ارتكاب زنا تأثيرهاى روان شناختى عميقى بر فرزندان خانواده دارد كه كمترين آنها يادگيرى رفتار نابهنجار پدر يا مادر است. به همين جهت، زمينه بروز اين رفتار در افرادى كه والدين آنها به آن آلوده شده‏اند بيشتر است. «4» بر اساس احاديث معصومين (ع) زنا آثارى چون از بين رفتن نور چهره، كوتاه شدن عمر، بروز فقر و تنگدستى در دنيا، خشم و غضب خداوند، نتيجه بد در حساب‏رسى اعمال و جاودانگى در آتش جهنم را همراه دارد. «5»
از مشكلات خانوادگى زنا، به هم‏ريختگى نسبت فرزندان و معلوم نبودن پدر آنها است.
فرزند پديد آمده از زنا، در محيطى فارغ از عواطف ضرورى زندگى، از جمله عواطف مهم پدرى، رشد مى‏كند و انگيزه انجام زنا و برخى گناهان در او بيشتر است. از رسول خدا (ص) روايت شده است كه فرمود: «زنا وارد خانه‏اى نمى‏شود مگر آنكه آن خانه را ويران مى‏سازد.» «6»در اسلام به منظور حفظ حريم خانواده، بهره‏بردارى جنسى آزاد و نامشروع در حدّ جزئى نيز ممنوع اعلام شده كه شامل هرگونه روابط كلامى و غير كلامى داراى ماهيت جنسى‏ است. براى نمونه، نگاهى كه به منظور لذت جنسى باشد، زناى چشم و بهره‏بردارى جنسى نامشروع هر عضو را زناى آن عضو شمرده‏اند. «1»همچنين روابط جنسى بين دو مرد يا دو زن و هر رفتار جنسى خارج از محدوده ازدواج، در اسلام ممنوع اعلام شده است.بنابراين اسلام آزادى‏هاى جنسى نامشروع را به عنوان يك آسيب جدى خانواده تلقى كرده و با تعيين محدوده و مرز بهره‏برداريهاى مشروع جنسى خانواده را از خطر فروپاشى و نابودى ناشى از آزادى‏هاى جنسى مصونيت بخشيده است.