نگرش‏
به درستى مى‏توان ادعا كرد كه بيشتر آسيب‏هاى خانواده و حتى آسيب‏هاى اجتماعى مانند همسركشى، همسر آزارى، خودكشى، اعتياد، سرقت، بزهكارى نوجوانان، روسپيگرى و ...
ناشى از نوع نگرش و اختلالات نگرشى افراد است. رفتارهاى آدمى در زندگى، ناشى از شناخت، عواطف و نوع نگاه او به زندگى، محيط پيرامون و امور ماوراء ماده و دنيا است. از اين نظر در اين بحث پس از تعريف نگرش، آثار روان شناختى ايمان، آثار روانى و آثار اخروى آن را مورد بررسى قرار مى‏دهيم تا بتوانيم نبود نگرش صحيح را در زندگى خانوادگى به عنوان يكى از آسيب‏هاى اساسى خانواده به تصوير بكشيم.
تعريف: «نگرش) Attitude (عبارت است از يك روش نسبتاً ثابت در فكر، احساس و رفتار نسبت به افراد، گروه‏ها، و موضوع‏هاى اجتماعى يا قدرى وسيع‏تر، هرگونه حادثه‏اى در محيط فرد.» «1» مؤلفه‏هاى نگرش عبارتند از: افكار، عقايد، احساسات يا عواطف و تمايلات رفتارى.نگرش يك سازه فرضى است؛ زيرا به صورت مستقيم قابل مشاهده نيست، بلكه بيشتر با اظهارات كلامى و رفتارى همراه است. بعضى از اصلى‏ترين نگرش‏ها عبارتند از: نگرش «مؤمنانه»، «كافرانه»، «مشركانه» و «منافقانه».
ايمان، حالتى است روانى كه در هر انسانى ممكن است ايجاد شود و از حيث تحليل عقلى داراى سه مؤلفه «عقيده و شناخت»، «علقه قلبى و عاطفى» و «رفتار ظاهرى» است. «2»