9. تلاوت و حفظ قرآن‏
خداوند به پيامبر (ص) و پيروان آن حضرت اين‏چنين امر مى‏كند: «وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتيلًا» (مزمل: 4)قرآن را شمرده و روشن بخوان.
«فَاقْرَؤُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرآنِ» (مزمل: 20)هر قدر ميسر است از قرآن بخوانيد.از اين رو پيامبر (ص) و امامان (ع) علاوه بر اينكه خود قرآن را از حفظ داشتند و نيكو وفراوان تلاوت مى‏كردند، اصرار داشتندكه پيروانشان نيز قرآن‏را زيبا و زياد تلاوت كنند. امام باقر (ع) مى‏فرمايد:
«رسول اكرم (ص) خوش‏ترين صوت قرآن را داشت.» «1»حضرت صادق (ع) مى‏فرمايد:امام سجاد (ع) صوتى بس زيبا داشت و هنگام قرائت قرآن افرادى در برابر منزلش اجتماع مى‏كردند تا از قرائتش لذّت برند. پدرم نيز در زمان خود، زيباترين صوت را داشت. «2»معصومين (ع) براى زندگى خويش، برنامه‏اى دقيق و حساب‏شده داشته‏اند و از اوقات شبانه‏روزى خود، مدتى را به قرائت قرآن اختصاص مى‏دادند، كه البتّه به تناسب زمان و موقعيّت سياسى اجتماعى ايشان در نوسان بود؛ به‏عنوان مثال حضرت رضا (ع) قرآن را در سه روز ختم مى‏كرد. «3» دعبل‏خزاعى- شاعر متعهّد و حماسى- خدمت حضرت رضا (ع) رسيد و قصيده‏اى شيوا و غرّا در فضيلت و حقانيّت اهل بيت (ع) سرود، امام پيراهن خويش را بدو بخشيد و ضمن آن فرمود:از اين پيراهن به خوبى نگهدارى كن! كه در آن هزار شب و هر شبى هزار ركعت نماز گزارده‏ام و هزار بار نيز قرآن را ختم كرده‏ام. «4»