آثار سودمند
گشاده‏رويى مانند بسيارى از فضايل اخلاقى ديگر، علاوه بر داشتن حسن ذاتى در نظر دين، فرد و فطرت آدمى، از پيامدهاى نيكويى نيز برخوردار است كه در موفقيت مدير و كارآيى سازمان نيز بى‏تأثير نيست؛ از جمله به موارد زير مى‏توان اشاره كرد:

الف- زدودن كينه‏ها
در معاشرت‏ها و داد و ستدهاى كارى و اجرايى، ممكن است برخى كدورت‏ها در ميان افراد بروز كند كه چندان خوشايند نباشد، بهترين ابزار مبارزه با اين گونه كدورت‏ها، گشاده‏رويى است. رسول اكرم صلى الله عليه و آله در اين باره مى‏فرمايد:
«حُسْنُ الْبِشْرِ يَذْهَبُ بِالسَّخيفَةِ» «2»
خوش‏رويى، كينه را مى‏زدايد.

ب- جلب محبت خدا و مردم‏
مدير موفق و مؤمن، به اكسير گرانبهاى محبت از جانب خدا و بندگان مؤمن او نيازمند است. اين پديده ارزشمند در سايه گشاده‏رويى به دست مى‏آيد. حضرت امام باقر عليه السلام مى‏فرمايد: «صَنيعُ الْمَعْرُوفِ وَ حُسْنُ الْبِشْرِ يَكْسِبانِ الَمحَبَّةَ وَ يُقَرِّبانِ مِنَ اللَّهِ وَ يُدْخِلانِ الْجَنَّةَ» «1»نيكوكارى و خوش‏رويى، محبّت‏آفرين‏اند، انسان را به خدا نزديك و داخل بهشت مى‏كنند.

ج- دست‏يابى به اهداف‏
مدير اگر روش روفق و مدارا و خوش‏خويى و خوش‏رويى را در پيش بگيرد و به‏خصوص با زيردستان با نرمى و ملاطفت برخورد نمايد، به‏طور قطع كارآيى مجموعه را بالاتر خواهد برد. چرا كه حكومت بر دل‏ها به مراتب از حكومت و رياست بر بدن‏ها كارسازتر است. حضرت امام صادق عليه السلام در اين باره مى‏فرمايد:
«مَنْ كانَ رَفيقاً فى‏ امْرِهِ نالَ ما يُريدُ مِنَ النَّاسِ» «2»هر كس در كارش ملايم باشد، به دست مردم به خواسته‏هايش مى‏رسد.

د- راز و رمز پيروزى‏
خوش‏رويى و ملاطفت همواره پيام‏آور پيروزى است و مديرى كه به اين خصلت ارزنده مزيّن است، بايد به پيروزى نهايى خويش اميد داشته باشد، حضرت على عليه السلام در اين باره مى‏فرمايد: «حُسْنُ الْبِشْرِ مِنْ عَلائِمِ الْنَّجاحِ» «1»خوش‏رويى از نشانه‏هاى پيروزى است.