ميوه‏هاى شيرين‏
صفات و ملكات اخلاقى، علاوه بر ارزش ذاتى، سبب بروز آثار و بركات فراوان ديگر مى‏شوند. برخى از ثمرات مفيد وقار و متانت را در پى مى‏خوانيم:
1- آسانى كارها
سنگينى و متانت مدير، بسيارى از سختى‏ها را آسان مى‏سازد و گره‏هاى كور را مى‏گشايد. به فرموده امير مؤمنان على عليه السلام: «بِالتَّأَنّى‏ تَسَهَّلَ الْاسْبابُ» «1»اسباب (كارها) با متانت، آسان مى‏گردد.

2- ايمنى از خطا
شتاب‏زدگى، سبكسرى و عصبانيت مدير، راه انديشه صواب را بر او مى‏بندد و سبب لغزش و اشتباه او مى‏شود؛ و در مقابل، طمأنينه و وقار راه بسيارى از اشتباهات را سدّ مى‏كند و راه‏هاى صحيح را پيش رويش مى‏گشايد. همان حضرت فرمود: «التَّأَنّى‏ فِى الْامُورِ يُؤْمِنُ الْخَطَلَ» «2»تأمّل و متانت در كارها آن‏ها را از اشتباه ايمن مى‏سازد.

3- پشتيبانى ديگران‏
انسان‏هاى موقّر، مؤدب و با طمأنينه، همواره مورد احترام ديگرانند و مديران موفق از اين راه مى‏توانند پشتوانه خوبى براى خود و سازمان متبوعشان فراهم سازند و كمك‏هاى ديگران را به سوى سازمان خود جلب كنند. امام على عليه السلام در اين باره نيز مى‏فرمايد: «التَّأَنّى‏ يُوجِبُ الْاسْتِظْهارَ» «3»متانت، سبب پشتيبانى ديگران مى‏شود.

4- نيل به مقصود
همچنين، متانت و وقار مدير، سهم به‏سزايى در تحقق اهداف او دارد و هر قدر متانت و وقار بيشتر باشد، نيل به مقصود، آسان‏تر و سريع‏تر خواهد بود. چنان كه مدير سبكسر و بى متانت، كمتر به اهداف خويش دست خواهد يافت. اين مطلب نيز در سخن حكيمانه امير مؤمنان عليه السلام آمده است:
«لا اصابَةَ لِمَنْ لا اناةَ لَهُ» «1»آن كه طمأنينه ندارد، به مقصد هم نمى‏رسد.

5- محبت الهى‏
تخلّق به اخلاق نيكو، خواست خدا و مورد عنايت اوست و هر چه مؤمن، خلق نيكوى بيشترى كسب كند، نزد خدا محبوب‏تر مى‏شود. و ليكن متانت و وقار، در اين ميدان، گوى سبقت را از ديگر فضايل ربوده‏اند. رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله مى‏فرمايد: «عَلَيْكُمْ بِالْاناءَةِ وَاللّينِ، وَالتَّسَرُّعُ مِنْ سِلاحِ الشَّياطينِ وَ ما مِنْ شَىْ‏ءٍ احَبُّ الَى اللَّهِ مِنَ الْاناةِ وَاللّينِ» «2»بر شما باد (پايبندى) به متانت و نرمى. شتاب‏زدگى سلاح شياطين است، چيزى نزد خدا محبوب‏تر از متانت و نرمى نيست.