بركات اخلاق در مديريت‏
1- هموار كننده راه‏
هر مدير براى دستيابى به هدف‏هايش، به ابزارى نياز دارد تا در پرتو آن با سهولت و آسانى به سر منزل مقصود برسد. تخلق به اخلاق در مديريت ابزارى است كه راه را براى انسان هموار و وى را در نيل به سعادت يارى مى‏دهد.امير مؤمنان على عليه السلام مى‏فرمايد: «مَنْ حَسُنَ خُلُقُهُ سَهُلَتْ لَهُ طُرُقُهُ» «4»كسى كه خُلقش نيكو باشد، راه‏ها (ى رسيدن به مقصود) برايش آسان مى‏شود.

2- كسب محبوبيت اجتماعى‏
مدير موفق كسى است كه با نفوذ در دل‏ها بتواند اعتماد همكاران و ارباب رجوع را به خود جلب نمايد؛ و اين مهم جز در سايه آراستگى حاصل نمى‏شود.مديرى كه موازين اخلاقى را رعايت كند، در بين همكاران و اجتماع محبوبيت پيدا مى‏كند. رسول خدا صلى الله عليه و آله مى‏فرمايد: «حُسْنُ الْخُلْقِ يُثْبِتُ الْمَوَدَّةَ» «1»اخلاق نيك، محبت را تحكيم مى‏بخشد.امير مؤمنان عليه السلام نيز مى‏فرمايد:
«مَنْ حَسُنَ خُلْقُهُ كَثُرَ مُحِبُّوهُ وَ انَسَتِ النُّفُوسُ بِهِ» «2»كسى كه از خوش خلقى برخوردار است دوستدارانش بسيار شده و ديگران با او مأنوس مى‏شوند.

3- ترويج نيكى‏ها
نقش تربيتى مدير در يك مجموعه از اهميت ويژه‏اى برخوردار است، زيرا كسانى كه تحت امر و تدبير وى كار مى‏كنند و مجرى دستورات او هستند، خواه ناخواه تحت تأثير برخوردها و موضعگيرى‏هاى مثبت و منفى او قرار گرفته، اعمال خود را با رفتار وى منطبق مى‏سازند و گاهى تأثيرپذيرى آن‏ها به قدرى است كه استقلال فكرى از آنان سلب شده، چشم‏بسته تسليم مى‏شوند و مطابق اخلاق او عمل مى‏كنند؛ از اين رو، امير مؤمنان عليه السلام مى‏فرمايد: «النَّاسُ بِأُمَرائِهِمْ اشْبَهُ مِنْهُمْ بِابائِهِمْ» «3»مردم به مديران و فرمانروايان جامعه خود شباهت بيشترى دارند تا به پدران خود.مديرى كه آراسته به اخلاق مديريت باشد مى‏تواند سمبل و مروّج خوبى‏ها بوده، از اين راه به اصلاح ديگران بپردازد و از اجر و پاداش معنوى و اخروى نيز بهره‏مند گردد.

4- خرسندى مردم از دين و نظام اسلامى‏
برخوردهاى يك مدير فقط به حساب خود او گذاشته نمى‏شود، بلكه رفتار مثبت و منفى وى را به حساب دين و نظام اسلامى مى‏گذارند؛ زيرا او را نماينده نظام اسلامى مى‏شناسند. از اين رو، آراسته بودن مدير به اخلاق مديريت، سبب خرسند شدن مردم از حاكميت دينى مى‏شود؛ همان‏گونه كه برخوردهاى ناشايسته او نارضايتى و دلسردى مردم از دين و نظام را در پى دارد.امام صادق عليه السلام با توجه به اين نكته كه مردم كارهاى شيعيان را به آن بزرگواران منتسب مى‏كنند به پيروان خود يادآور مى‏شود كه اگر به اخلاق نيك آراسته باشيد، اين باعث شادى ما، و اگر از رذايل پيراسته نباشيد، سبب نارضايتى ما مى‏گرديد. «1»