2- تعظيم شعائر اسلامى‏

شعائر جمع «شعيره» است و شعيره، داغ و علامتى است كه بر گوسفند و گاو قربانى مى‏نهند تا براى چنين كارى اختصاص يابد، همچنين جمع شعار است و «شِعار» هم به معناى رمز عمليات جنگى و لباسى كه به بدن چسبيده است آمده «1» و به همين مناسبت به خويشان و ياران بسيار صميمى، شِعار گفته مى‏شود، چنان كه حضرت على عليه‏السلام فرموده است: «ما، شِعار و اصحاب پيامبريم.» «2»
«شعائر الهى» نشانه‏هايى است كه خدا براى اطاعت خويش نصب كرده است. «3»و هر چيزى كه به نحوى نشانگر عبادت، نماز، دعا و مانند آن باشد از شعائر است. «4» همان گونه كه همه مناسك حج از شعائر الهى است. «5» و اذان و نداى نماز (جمعه) از شعائر اسلام است و بى‏اعتنايى به آن حرام است. «6»با توجه به سخنان ياد شده، مى‏توان نتيجه گرفت كه محترم شمردن هر چيزى كه به نحوى، جنبه دينى دارد و بزرگداشت آن، احترام به دين، محسوب مى‏شود، در محدوده شعائر اسلامى قرار مى‏گيرد و «صفا و مروه»، «قربانى» و ... كه در قرآن مجيد، شعائرناميده شده، از قبيل ذكر مصداق است چنان كه شهيد ثانى (ره) احترام به مؤمن را مشمول تعظيم شعائر الهى دانسته است. «1» برخى از شعائر اسلامى عبارت است از:
1- اماكنى چون؛ مكه، مسجدالحرام، مسجدالنبى (ص)، بيت‏المقدس، مسجد كوفه، مشعرالحرام، منا، عتبات مقدّسه، مساجد و ....
2- عبادات اسلامى، همچون؛ نماز، روزه، حجّ، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر و مانند آن.
3- قرآن مجيد، سخنان معصومين (ع)، اذان و اقامه، نامهاى مقدّس خدا و معصومين.
4- ايّام‏الله چون: عيد قربان، فطر و غدير، ماههاى حرام، عاشورا و تاسوعا، ماه رمضان، روزهاى ميلاد و ارتحال بزرگان دين، روزهاى سرنوشت‏سازى چون 22 بهمن، 12 فروردين، 14 و 15 خرداد، 17 شهريور و ....