آثار ويرانگر
بدون ترديد، شايعه‏سازان، با قصد و آهنگ، دست به شايعه‏سازى و شايعه‏پراكنى مى‏زنند و اهداف ناصوابى را از اين راه دنبال مى‏كنند، ولى شايعه- بسان موج- هر چه از مركز خود فاصله مى‏گيرد، دامنه‏اش وسيعتر و مخرّبتر مى‏گردد، از جمله:
1- افكار عمومى را براى مدّتى مشوّش مى‏كند و آرامش جامعه را به هم مى‏زند.
2- شخصيت حقيقى يا حقوقى فرد، افراد يا ملّتى را تخريب مى‏كند و از اين رهگذر خسارتهاى جبران‏ناپذيرى به آنها وارد ساخته و در سرنوشت آنها تأثير عميق مى‏گذارد.
به دو مثال زير توجه كنيد؛
- مترفان و مرفّهان بى‏درد، همواره در برابر پيامبران الهى جبهه‏گيرى مى‏كردند و علاوه بر اينكه خود از نعمت هدايت محروم بودند، با جوسازى و شايعه‏پراكنى عدّه بى‏شمارى رانيز از گرايش به دين خدا باز مى‏داشتند و سبب مى‏شدند كه آن بيچارگان، هرگز روى سعادت را نبينند و با شرك و كفر از دنيا بروند و در نتيجه دوزخى گردند.
- منافقين كوردل با سرسپردگى به شيطان بزرگ، عليه انقلاب اسلامى و مسؤولان آن، دست به شايعه پراكنى زدند و جوانان بى‏گناه زيادى را از ميهن و خانواده خويش جدا كردند و در برابر انقلاب و ملّت به جبهه‏گيرى واداشتند و در نتيجه آنان به مشتى‏جاسوس، منافق، هرزه و فاسد تبديل شدند و دنيا و آخرتشان تباه گشت.
3- تفرقه و بدبينى نيز از پيامدهاى ناهنجار بلاى شايعه است؛ چه بسيار خانواده‏هايى كه بر اثر شايعه از هم پاشيده شده‏اند و چه بسا تشكّلها و گروههاى مفيدى كه بر اثر شايعات دروغ، دچار تفرقه و تشتّت شده‏اند و كينه يكديگر را در دل گرفته، به جاى همكارى و همدلى به دشمنى و تخريب همديگر پرداخته‏اند.
4- اسارت و شكست ملّتها نيز پيامد شومى است كه چه بسا بر اثر يك شايعه اتفاق مى‏افتد و در پى آن دشمن، دست به اقدامات ديگر مى‏زند و پيشرفت و پيروزى خود را تثبيت مى‏كند
5- شايعات داغ مى‏تواند حتى ملّتى را در انحطاط و عقب‏ماندگى نگه دارد و منافع آن را طى ساليان متمادى به جيب مستكبران بريزد.
6- بر اثر شايعات، انسانهاى مدير، مدبّر، متعهد و دلسوز، از كار بركنار مى‏شوند و به جاى آنها افراد نالايق، خائن و وطن‏فروش در مسند قدرت قرار مى‏گيرند.
7- كشتار بى‏گناهان، ويرانى ممالك، زندانى و شكنجه‏شدن مظلومان و مانند آن نيز يكى از آثار ويرانگر شايعه‏سازى و شايعه‏پراكنى است.و آثار بى‏شمار ديگرى كه مجال و مقال ديگرى مى‏طلبد ... همه پيامدهاى ناهنجار اين حربه شيطانى است.