اهميت نظم در زندگى‏
خداى تواناو حكيمى كه نظم را در دستگاه پهناور وعظيم خلقت قرار داده است، همين نظم را در زندگى انسانها و روابط اجتماعى آنان مى‏پسندد. از اين رو، شايسته است كه انسان درزندگى فردى و اجتماعى خويش، نظم و ترتيب و تدبير درامور را مراعات كند؛ زيرا به گفته روانشناسان:
«احتياج به نظم و ترتيب، جزء احتياجات اساسى روانى محسوب مى‏گردد، رنگ و شكل خاصى به زندگى مى‏دهد، افراد ميل دارند زندگى فردى وجمعى خود را تحت نظم و قاعده مشخصى در آورند.» «2»
نگاهى گذرا به حجم زياد كتابهاى قوانين و مقررات و بودجه‏هاى هنگفتى كه صرف قانونگذارى وتنظيم آنها مى‏شود واهميتى كه همه ملل جهان به آنها مى‏دهند، ضرورت ولزوم نظم فردى واجتماعى را در زندگى بشر آشكار مى‏سازد.
اسلام نيز به عنوان دين جهانى وكامل به نظم و برنامه‏ريزى درزندگى اهميت فراوان‏ داده و به پيروان خويش سفارش كرده كه تمام كارهاى خود را طبق قانون و به صورت منظم انجام دهند و از بى برنامگى بپرهيزند. چرا كه تمام احكام اسلامى؛ واجبات، مستحبات، محرّمات، مكروهات و ... در اين راستا و درجهت برنامه دقيق و منظم دادن به مسلمانان قرار داده شده كه آنان را تحت نظم خاصّى در آورد.در دنياى كنونى نيز حركت قطارها، هواپيماها، ساعات كار ادارات و كارخانجات و ...
روى نظم خاصى و با دقيقه و ثانيه سنجيده مى‏شود و با ورود كامپيوتر درعرصه زندگى نظم و ترتيب دقيقتر و بهتر صورت مى‏گيرد و مى‏توان گفت امروزه منظّم زندگى كردن جزء ضروريات زندگى بشر شده و مورد پسند عقل و دين است و اگر بخواهيم خود را از دايره نظم كه امروزه همه جامعه‏ها را تا حدّ زيادى فرا گرفته و احاطه كرده، خارج كنيم، با مشكلات زيادى رو به رو مى‏شويم.